20 jaar Leo Smit Stichting
Logon

Seizoen 2016/2017 in SplendorDit seizoen zijn we opnieuw te gast bij Splendor, schuin tegenover de Uilenburger Synagoge.

U kunt uw abonnement voor 6 concerten bestellen door € 90,- over te maken op rekeningnummer NL45 TRIO 0781 4311 31 o.v.v. uw e-mailadres en 'abo 2016-17'.

Ook is het mogelijk om voor € 50,- een abonnement voor 3 concerten te bestellen, door het bedrag over te maken naar rekeningnummer NL45 TRIO 0781 4311 31 t.n.v. Leo Smit Stichting, o.v.v. '3 concerten 2016-17'. Het abonnement voor drie concerten werkt als een tegoedbon. Na aanschaf kunt u gedurende het seizoen de concerten van uw keuze reserveren via

secretariaat(_AT_)leosmit.nl
of 020-4227001.

Losse kaarten kunt u bestellen via de website van Splendor. Kaarten kosten € 20,- (€ 15,- voor Stadspashouders en leden Splendor)


 

13 maart 2017 - 20.15 uur

Majoie Hajary

Majoie Hajary
Met muziek van Hans Gál, Dick Kattenburg, Samuel Schuijer, Johanna Bordewijk-Roepman en Majoie Hajary

De Surinaamse Majoie Hajary studeerde in Amsterdam en trok in 1950 naar Parijs om te studeren bij Nadia Boulanger en Louis Aubert. Als pianiste trad zij op over de hele wereld, met haar donkere uiterlijk was zij een opvallende verschijning in haar elegante kleurige sari. Haar composities zijn veel minder bekend. Daarin verbond zij klassieke muziek met jazz en de veelkleurige muziek van haar jeugd in Suriname. Een biografie is in voorbereiding. Inmiddels is van de eveneens grotendeels vergeten componiste Johanna Bordewijk-Roepman een cd verschenen, evenals een (dubbel)biografie. De belangstelling voor de uit Duitsland gevluchte componist Hans Gál groeit, van hem klinkt een altvioolsonate. Dick Kattenburg en Samuel Schuijer werden beiden vermoord in WOII. Hun muziek werd na een halve eeuw teruggevonden.

Programma
Johanna Bordewijk-Roepman - Vioolsonate (1924)
Majoie Hajary - Quatres pièces pour le piano
Majoie Hajary - Serenade en Tango voor viool en piano
Hans Gál - Altvioolsonate in A, opus 101 (1941)
Dick Kattenburg - Altvioolsonate (1944, onvoltooid)
Samuel Schuijer - Vioolsonate (ongedateerd)

kaarten bestellen
Ursula Schoch - viool
Ásdís Valdimarsdottir - altviool
Marcel Worms – piano


 

10 april 2017 - 20.15 uur

Le Paradis

Hendrik Andriessen en Albert de Klerk
Met muziek van Hendrik Andriessen, Albert de Klerk, Francis Poulenc, Leo Smit en Sylvia Maessen

In 2017 is het 125 jaar geleden dat Hendrik Andriessen in Haarlem geboren werd. In dezelfde stad zag zijn leerling Albert de Klerk – zoon van een Vlaamse vluchteling – 25 jaar later het levenslicht. Beiden werden bekende componisten en organisten. Met een groots festival worden ze in 2017 samen herdacht. In dit concert klinkt hun Frans getinte kamermuziek: liederen en werken voor viool, fluit en piano. Het lied Kleine Prelude van Ravel van Leo Smit en de fluitsonate van Francis Poulenc passen uitstekend in dit kader. Sylvia Maessen schrijft een nieuwe compositie voor deze gelegenheid.

kaarten bestellen
Irene Maessen - sopraan
Eleonore Pameijer - fluit
Bob van der Ent - viool
Henry Kelder - piano

Splendor

Eleonore Pameijer

Eleonore Pameijer stelde ook dit seizoen weer een verrassend en afwisselend programma samen. Het overkoepelende thema is zeer actueel: een groot deel van de componisten moest vluchten voor geweld en bouwde elders een nieuw bestaan op. Foto: Ger Wijtsma

Ursula Schoch en Marcel Worms

Ursula Schoch en Marcel Worms spelen o.a. 'Serenade en Tango' van Majoie Hajary. Foto: Foppe Schut

Asdis Valdimarsdottir

Altvioliste Ásdís Valdimarsdottír speelt o.a. de altvioolsonate van Hans Gál uit 1942. Foto: Merlijn DoomernikBob van der Ent

Bob van der Ent speelt met Henry Kelder o.a. de tweede vioolsonate van Hendrik Andriessen. Foto: Michael Stapper

Uilenburger Concerten op reis
homepage
Uilenburger Concerten